Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Támogatott közhasznú alapítványok, egyesületek
Vásárlóink véleménye
Hírlevél
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
1
7
9
9
8
Házhozszállítás

Naptár
2018. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

A Lapkenyerek tudástára II

A Lapkenyerek tudástára (II. rész)


 Lapkenyerek a nagyvilágból


 Folytatva előző bejegyzésünket, nézzünk meg pár lapkenyér típust a nagyvilágból, melyek mind a mai napig népszerűek maradtak, talán nem véletlenül.


 Első legyen mindjárt egy olyan lapkenyér, melyről azt hiszem már mindannyian hallottunk. Ez pedig…


 A Macesz


 Talán már hallottak a Macesz készítési módjáról, mely mára alap étellé vált a zsidó húsvéti ünnepségen. Ezt, a zsidók Egyiptomból való kijövetelének tiszteletére fogyasztják, jelképezve, hogy akkor nem volt idő kivárni, hogy a kenyér megkeljen. Az ünnepség alatt tilos leveles tésztájú kenyeret enni, így ilyenkor a vékony, ostyaszerű lapkenyeret fogyasztják az emberek úgy a levesekhez és főételekhez, mint külön rágcsálnivalóként.

Ahogy egy modernkori történet is említi.:

Egy izraeli kiránduláson egy idős iraki hölgy megosztotta titkát arról, hogyan lehet megelőzni a helyi férfiak kérdezősködéseit azzal kapcsolatban, hogy a macesz leveles tésztából készült -e, vagy sem. A kérdések oka, hogy miközben a macesz sül, gyakran légbuborékok keletkeznek, melyeknek köszönhetően úgy tűnhet, hogy kelesztett, leveles tésztából vannak. Tehát, azért, hogy az ilyen jellegű kérdezősködést elkerüljék, az iraki hölgyek a maceszt, sütés közben jól „pofán verik”, hogy tökéletesen lapos és vitamentes legyen.

Webáruház készítés