Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Támogatott közhasznú alapítványok, egyesületek
Vásárlóink véleménye
Hírlevél
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
1
6
6
0
2
Házhozszállítás

Naptár
2018. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A tönköly élettani hatásai

Beltartalmi értékei

A tönkölytábla betakarításkor sok esetben heterogén érésű. Az érett tönköly megázva jelentős minőségromlást szenved, csökken a fehérje és a sikér mennyisége, az esésszám. Kevesebb lesz az ezer szem tömeg és fajsúly is. A gazdának minderre tekintettel kell a betakarítást szerveznie.

A „fajtatiszta” sztyeppe típushoz tartozó, dr. Kalmár Mendel Gergely általi fajtafenntartásból származó tönköly fajták termésének általában 18 % körüli a fehérjetartalma. Aminósav-összetétele nagyon hasonló az ember aminósav-igényéhez. Lassan felszívódó, jó szerkezetű  összetett szénhidrátokat, nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz. Ezek együtt a különleges fehérje-keményítő aránnyal kitűnő emésztést biztosítanak.

A tönkölyből a malomipari földolgozás során általában fehérlisztet, teljes kiőrlésű lisztet és darát állítanak elő. Különleges termék a csíráztatott tönköly őrlemény, amely kiemelkedően vitalizáló hatású.

A GEODYN® márkanevű tönkölylisztből mindazok a termékek elkészíthetők, amelyek a közönséges búzából vagy szójából. A tönkölyhús kiváló összetételű. A kenyértészta készítéséhez nem kell adalék vagy tartósítószer. A palacsintatészta akár tojás nélkül is készíthető.

A tönkölyben igen magas a B- és E vitaminok mennyisége. Keményitő szerkezete és élelmi rost tartalmánál fogva kedvező a glikémiás indexe.

Csizmadia Imre ajánlja fogyasztását: főleg a fogyókúrázóknak és a cukorbetegeknek hasznos a diétájukban. Fogyasztása csökkentheti a lisztérzékenység kialakulásának a veszélyét. A már lisztérzékenyek nem fogyaszthatják. Az eredeti génanyagú tönköly glutén emészthetőségének vizsgálata folyamatban van.

 

Élettani hatásai:

Természetgyógyászok véleménye szerint a Dr Kalmár Mendel Gergely által nemesített, GEODYN® védjegyű tönköly fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a test szöveteit, javítja a sejtek stabilitását. Segítségével a csontritkulás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák csökkenthetők, megelőzhetők. Dr. Papp Lajos szívsebész szerint az eredeti GEODYN® minősítésű tönkölyt fogyasztóknak a szívizom minősége is kedvezőbben alakult.

Esszenciális zsírsav-tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre. Javítja a szellemi teljesítőképességet. A sportteljesítmény növekedése érhető el roboráló, anyagcserét támogató, regenerálódást segítő hatása révén.

Biztosítja a szervezet harmonikus működését, így fogyasztása minden korosztály számára ajánlott, de különösen sportolóknak, fejlődésben lévő gyermekeknek, kismamáknak, időseknek javasolt.

Ezek az előnyök csak megbízható, kiváló minőségű termékektől várhatók el. Ezért nagyon fontos, hogy a termékpálya minden szereplője a tőle elvárható gondoskodással lássa el feladatát. A szántóföldön, a malomban, mindenütt úgy végezzék munkájukat, hogy méltó legyen a fogyasztók bizalmára, mert azt könnyű eljátszani, s nagyon nehéz visszaszerezni.

Dr. Kalmár Mendel Gergely Kornél

Webáruház készítés