Új jelszó kérése
Kategóriák
Kategóriák
Támogatott közhasznú alapítványok, egyesületek
Vásárlóink véleménye
Hírlevél
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
0
1
9
5
6
7
Házhozszállítás

Naptár
2018. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Kenyérsütés - Recept

Recept Dr. Kalmár Tönköly kenyere

Kovászolás

Méretes dagasztótálban 0,6-0,7 liter langyos vízhez 1 teáskanálnyi Kvasac instant vagy 2 dkg friss élesztőt keverünk, melyhez fokozatosan fakanállal hozzákeverünk 0,5 kg Dr. Kalmár Mendel lisztet. Letakarjuk és lehetőleg egy éjszakán át 18 °C-20 °C hőmérsékleten tartjuk, érleljük, miközben az megkel és visszaesik, levet ereszt.

Dagasztás

A kovászt kb. 0,5 kg napmeleg Dr. Kalmár Mendel liszttel és 2-4 dkg natúr sóval megdagasztjuk (3-5 perc), ha nehezen simul akkor a dagasztás végén diónyi olajjal vagy zsiradékkal alakítjuk. Cipó alakot formázunk, tetejét liszttel finoman megszórjuk. 25-35 percig kelni hagyjuk, ebből egy maréknyit kivehet a következő dagasztáshoz a kovászmagnak.

Formázás

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3-4 darabra osztjuk és cipó vagy vekni formát készítünk belőle. Zsiradékkal megkent és liszttel kiszórt sütőlapra vagy formára helyezzük. 5-10 percig pihentetjük, míg elkezd kelni.

Sütés

A kenyértésztákat az előmelegített kb. 240 °C-os sütőbe tesszük. 10 perc múlva a hőmérsékletet 180 °C-ra visszavesszük. A sütési idő kb. 0,5 kg-os formáknál 20-25 perc. Nagyságtól függően változik a sütési idő. Ízlés szerint a már kivett kenyereket vízzel le lehet kenni melegen, kihűlésig vászon terítővel betakargatjuk.

Dr. Kalmár Mendel Gergely

A mi házikenyerünk


Webáruház készítés